“Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald”

 

2015 begon mijn life change. Ik was hier 90 kilo zwaar voor een mannetje van 1.72cm.

Lees het verhaal van Bram zijn reis, richting een foto shoot.

Waar het zo fout is gegaan en hoe ver het zo heeft kunnen komen weet ik niet meer, maar wel het punt dat ik dacht, dit moet nu anders.

 

29 augustus 2015, 07.30 Zaandam

Ik ben op mijn werk, terug van een vakantie uit Italië met mijn vriendin, onze eerste dochter en vrienden. We hebben als Bourgondiërs de vakantie gevierd.

Na de vakantie kom ik op mijn werk en heb ik die ochtend mijn eerste afspraak met meneer van Geels over een Ford Mustang, deze Ford Mustang was netjes in mijn vakantie op het dak geparkeerd door mijn collega’s.

De heer van Geels en ik gaan enthousiast naar boven, twee steile trappen op.

 

Helaas kwam ik de tweede trap niet helemaal boven aan, zonder een moment rust te nemen en ben ik in benauwdheid naar adem aan het happen. Ik was echt helemaal buiten adem en Ik schaamde me kapot… Die avond kwam ik thuis en ben meteen doorgereden naar sportschool de Geus. Daar ben ik begonnen met fitness en Function, Na veel tegenslagen van blessures en schommeling in gewicht kwam ik bij Mark Gerritsen terecht in 2019, die mij bij Common Heroes begeleidde.

Mark startte zijn eigen bedrijf in Heerhugowaard in juli 2021 waar hij echt zijn volle focus op zijn klanten kan richten onder naam, Maximized Performance 9.  Ik besluit om naast het trainen bij de Geus mee te gaan naar Heerhugowaard voor de personal training van Mark.

 

2022 start als een bijzonder jaar. Alle focus is aanwezig, mijn gewicht is al meerdere maanden stabiel en mijn voeding heb ik onder controle. Iedereen heeft het er maar over dat je niets meer mag eten.

 

Begin 2022

Ik zit juist in een te kort aan calorieën en had mijn weekend nog steeds met lekker eten en een drankje. Als je een wijntje en uitgebreid dineren als uitschieter kan noemen.

Na ieder weekend pak ik mijn voeding weer op met een calorie te kor ent op de maandag en dinsdag extra eiwitten en minder koolhydraten, om te compenseren.

Ik ga daar heel goed op en kan mijn gewicht van de vrijdag daarvoor weer woensdag ochtend aantikken of zelfs iets eronder komen.

De training gaat ijzersterk en Mark vraagt weer “Wat is je plan?”

Wat is mijn plan… Ik ben 40 jaar Mark, en ik zit bijna in mijn midlife.

Mark antwoord “Welnee, alle vinkjes staan op groen. Het moment is er nu om te gaan knallen.”

 

De fotoshoot als doel om naartoe te werken daar moest ik wel even over nadenken. De woensdag daarop waar Mark vroeg “En..?” zei ik “We gaan het doen.”

 

Er werd een datum gepland. Eind mei/begin juni moest het gaan gebeuren. Mark stelde het plan op en een datum waar ik naartoe kan werken met haalbare doelen.

 

Als ik het achteraf bekijk is en was het makkelijker dan ik had gedacht. Iedereen heeft wel een een moeilijk moment wanneer je niet naar de sportschool wilt of dat je een snoep zak leeg eet.

Eind april heb ik zelf al een moment van loslaten. Ik heb mijn streefgewicht al gehaald. Ik ben dan 66 kg.

 

Mark heeft contact met de Twannis, de fotograaf. Ik ben helemaal weg van zijn portfolio, belichting en manier van welke hoek de foto’s wordt genomen.

Het plan van aanpak wordt duidelijk en eenvoudig door Mark uitgelegd en op papier gemaild en hij is op elk moment van de dag bereikbaar via whatsapp. 6 dagen voor de foto shoot begint de peak week. Het eetpatroon is gewijzigd: 1200 calorieën waarvan de focus ligt op eiwitten en vetten en een minimaal aantal koolhydraten.

De dagen zijn goed uit te houden en het doel komt in zicht.

 

Woensdag 1 juni 2022

Om 20.00 ga ik trainen bij Mark. Hij geeft aan dat ik me leeg ga trainen en al mijn koolhydraten uit mijn lichaam ga trainen. Ik kijk hem aan en vraag of hij wel helemaal goed is. Maar precies na 45 minuten en niet voluit te trainen (2 in de tank houden) beginnen mijn handen te trillen en ben ik al mijn krachten kwijt.

“Oké, stoppen nu” roept Mark, “morgen een rustdag met 1200 calorieën en vanaf vrijdag gaan we laden”

 

Vrijdag 3 juni, 08:00 uur

De eerste bak rijst met kip, noten en chillsaus werk ik naar binnen. Dit herhaal ik nog 6 keer, om de 2 uur.   ’s Avonds had ik het gevoel dat ik een huis kon op tillen! Mijn spieren zitten helemaal vol en mijn aders klappen eruit na een groot glas witte wijn op vrijdagavond. Ik heb in totaal bijna 4000 calorieën opgegeten

 

Zaterdag 4 juni

In de ochtend beginnen we weer met rijst, noten, ananas en chillsaus en herhaal dit 4 maaltijden. Dan is  het zo ver.

Ik rijd naar Heerhugowaard waar ik bij Maximized Performance 9 een beetje gespannen arriveer.

Hier was het moment waar ik meerdere maanden mijn focus op heb gehad: de fotoshoot van Twannis.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *