Movement first

Bigger is better, size matters, maar movement is de basis.

Alles wat jij wilt bereiken, komt in de basis voort uit een te trainen beweging. Dus groter, sterker, strakker worden, of wat voor doel jij met je lichaam ook hebt, het komt voort uit correcte beweging/ training.

Het punt wat ik hier probeer te maken is dat vaak word gezocht naar de verkeerde oplossing wanneer dingen niet gaan zo als wij het willen in de training. Stel jouw bilspieren, biceps of welke spier dan ook ontwikkelt ‘’niet goed’’ of niet hoe jij het zou willen, dan wordt er vaak gekeken naar, welke oefening er anders moet, of hoe vaak jij dit in de week moet trainen, meer oefeningen, minder oefeningen, noem maar op. Misschien dat één van die dingen van toepassing is maar de kans is groter, dat je gewoon beter moet leren bewegen en die spier moet leren gebruiken.

 

Als een beweging niet loopt hoe hij optimaal zou moeten, geef jij jouw lichaam niet de kans om optimaal te gebruiken wat jij wilt.

 

De set up, hoe jij jouw oefening klaar zet, is hier een belangrijk onderdeel van. Als jij in een positie zit die van de start al niet gunstig is om de getrainde spier zo optimaal mogelijk te laten bewegen en het meeste werk te laten doen, begin je met 1-0 achter.
Als jij jouzelf goed positioneert in de start en vervolgens heel kritisch bent op welke gewrichten zouden moeten bewegen en hoe, heb je het grootste deel van correct bewegen getackeld.

 

Long story short

kijk eens heel kritisch naar je bewegingen. Lopen deze exact zo als jij denkt dat ze zouden moeten gaan, of valt er nog wat op te poetsen? Er is altijd ruimte voor verbetering, gaat iets niet zo als je wilt, kijk eens kritisch naar de beweging.

 

Mark

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *